LAW DEPARTMENT

LAW DEPARTMENT

UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE, HATFIELD
Start: January 2011. Completion: July 2011. Contract Value: £2,000,000.Contract Type: Refurbishment.

The University of Hertfordshire Law Department were relocating from St Albans to the ground floor of an existing teaching block within the De Havilland Campus, Hatfield. The brief called for a contemporary design to provide a dynamic and professional face for the Law department. The enhanced visibility of the department within the University campus was a key requirement.

The solution was to strip back the building to the structural frame and then remodel the interior into two and three person offices with support spaces. The quality of the rooms are enhanced by bespoke joinery, transparent glass walls and a sophisticated lighting design. The ground floor is reclad in silicone glazed curtain walling and aluminium perforated panels. These panels contain motorised dampers providing a bespoke natural ventilated solution, which maintains security to the ground floor.

The project was tendered as a ‘design and build’ contract, and CDC were appointed by the Main Contractor Pexhurst to complete the detail design. We developed the design and coordinated the project with the main contrator and also the University to ensure all aspects of the design - from loose furniture to door signage combined to provide a finely tailored solution. The results have been extremely well received by both the staff and students of the Law Department.

drawings

ground floor plan

similar projects

PG CENTRE FITOUT

BUSINESS SCHOOL

STORYTELLING SPACE