WALNUT HOUSE

WALNUT HOUSE

LONDON
Start: 2007. Completion: 2008. Contract Value: undisclosed.Contract Type: extension and internal remodelling


The property is a double fronted Georgian townhouse in Grange Park. Our brief was to refurbish and extend the property in a contemporary style whilst retaining the traditional features.

Work focused on opening up the rear of the property and a single storey rear extension. This created an open plan kitchen, dining and garden room with access onto a level raised patio. The extension tied into the existing property by using reclaimed brickwork with struck pointing which was left exposed internally to add colour and soften the over look. Corner piers were also formed from re-claimed brickwork which tonally combined with the soft grey oversized sliding doors. The extension roof was wrapped in zinc which formed a concealed gutter, soffit and fascia. Rooflights were positioned to the rear of the extension to replace daylight where previous windows had been removed and allowed sunlight into the depth of the kitchen throughout the day. A fully integrated speaker system, concealed storage and plasma screen tv were incorporated into the overall design.

In the remaining house the timber sash windows were replaced and the Victorian tiles to the hall renovated and extended across the threshold of the new double entrance doors. A utility and ground floor wc were cleverly incorporated into the central areas of the house and at first floor the bathroom was replaced with a walk in shower and iroko back to new concealed cistern wc and wall hung wash hand basin.

similar projects

VILLAGE RESIDENCE

SKYLIGHT HOUSE

WINDING HOUSE